Πως να εντοπίσετε τα προϊόντα «μαϊμού» στο ίντερνετ

Τα e-shop πολλές φορές λύνουν τα χέρια του καταναλωτή, αλλά εξίσου πολλές φορές κρύβουν και απάτες, όπως για παράδειγμα υπερπληθώρα απομιμήσεων, δηλαδή προϊόντων-«μαϊμού».

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή οι πολύ μεγάλες ευκαιρίες μπορεί να κρύβουν παγίδες καθώς ούτε όλα τα καταστήματα είναι αξιόπιστα, ούτε οι διαφημίσεις αληθινές. Μάλιστα το Κέντρο εφιστά την προσοχή γιατί έχουν παρατηρηθεί απομιμήσεις σε ευρεία γκάμα προϊόντων εκτός των αγαθών πολυτελείας, όπως φαρμακευτικά, καλλυντικά, παιδικά παιχνίδια, ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Πως θα αναγνωρίσετε, όμως, την απομίμηση και θα γλιτώσετε την εξαπάτησή σας;

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή:

 • Δίνουμε προσοχή στις περιγραφές που αναγράφονται κάτω από την ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας στα αποτελέσματα της εκάστοτε μηχανής αναζήτησης: Όταν περιλαμβάνονται φράσεις, όπως «πάμφθηνο» ή «απόκτησε δωρεάν», πρόκειται, κάποιες φορές, για ιστοσελίδες με αυξημένο κίνδυνο απάτης.
 • Επαληθεύουμε την ταυτότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του πωλητή που βρίσκονται συνήθως κάτω από τους «όρους χρήσης» της ιστοσελίδας και τα συγκρίνουμε με τα στοιχεία της ιστοσελίδας της επιχείρησης στον επίσημο καταχωρητή εκχώρησης ονομάτων χώρου (Domain Names) με κατάληξη .gr, ο οποίος έχει αδειοδοτηθεί από την ΕΕΤΤ, και ειδικότερα με το πεδίο ‘Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης’. Είναι επίσης σημαντικό, να υπάρχουν πλήρη στοιχεία επικοινωνίας με την εταιρεία (επωνυμία, διεύθυνση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τηλέφωνο), αριθμός καταχώρησης στο ΓΕΜΗ, ΑΦΜ ή άλλα αντίστοιχα αν πρόκειται για ηλεκτρονικό κατάστημα που εδρεύει σε άλλο κράτος μέλος.
 • Διαβάζουμε τυχόν κριτικές και σχόλια των καταναλωτών για τον συγκεκριμένο προμηθευτή, με τις οποίες μεταφέρουν την εμπειρία τους από τη μεταξύ τους συναλλαγή, πολύ περισσότερο αν πρόκειται για άγνωστο κατάστημα.
 • Επαληθεύουμε την αυθεντικότητα του σήματος αξιοπιστίας της ιστοσελίδας, αν υπάρχει τέτοιο.
 • Ελέγχουμε αν η συγκεκριμένη επώνυμη μάρκα διαθέτει λίστα επίσημων συνεργατών για την πώληση των προϊόντων της ή αν έχει καταγγείλει ιστοσελίδες που πωλούν προϊόντα απομίμησης.
 • Συγκρίνουμε τις τιμές με αυτές του επίσημου καταστήματος. Δεν εμπιστευόμαστε ιστοσελίδες που προσφέρουν ύποπτα ελκυστικές προσφορές στο διαδίκτυο ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 • Αντιπαραβάλλουμε το επίσημο λογότυπο της μάρκας με αυτό που εμφανίζεται στην αμφισβητούμενη ιστοσελίδα ή πάνω στο προς πώληση προϊόν.
 • Συμβουλευόμαστε τους γενικούς όρους και προϋποθέσεις χρήσης της ιστοσελίδας και αγοράς από αυτή και βεβαιωνόμαστε ότι τηρεί τους κανονισμούς για τα δικαιώματα του καταναλωτή.
 • Είμαστε επιφυλακτικοί με τις κακοσχεδιασμένες ιστοσελίδες, με όσες δεν χρησιμοποιούν σωστά την ελληνική γλώσσα ή διαθέτουν εικόνες ύποπτα κακής ποιότητας.
 • Διασφαλίζουμε την πληρωμή μας. Προτιμάμε πάντοτε μεθόδους πληρωμής που μπορούν να ανακληθούν, μέσω αμφισβήτησης συναλλαγής με την τράπεζά μας (ιδίως χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, κατά προτίμηση προπληρωμένη για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια). Αποφεύγουμε τις μεταφορές χρημάτων με εντολή πληρωμής, με μεταφορά μετρητών ή, ακόμη, και με τραπεζικό έμβασμα, πολύ περισσότερο όταν δεν υπάρχουν στην ιστοσελίδα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας με την εταιρεία.
 • Διασταυρώνουμε αν το ηλεκτρονικό κατάστημα αποδέχεται την εξωδικαστική επίλυση οικονομικών διαφορών που ενδέχεται να προκύψουν με τη διαμεσολάβηση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας, αν είναι διασυνοριακές εντός ΕΕ (συμπεριλαμβανομένων της Νορβηγίας και της Ισλανδίας), ή από τον Συνήγορο του Καταναλωτή ή άλλο φορέα που είναι καταχωρημένος στο οικείο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Σε κάθε περίπτωση αναζητούμε αν υπάρχει στην ιστοσελίδα του η παραπομπή στην πλατφόρμα της ηλεκτρονικής επίλυσης των διαφορών (πλατφόρμα ΗΕΔ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως οφείλει σύμφωνα με την νομοθεσία της ΕΕ.

Πηγή: tvxs

Οι ΗΠΑ παραμένουν η μεγαλύτερη πηγή spam του πλανήτη

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τις επιθέσεις τους οι ψηφιακοί εγκληματίες, με τον όγκο των κακόβουλων spam email να αυξάνεται το 2016 και να θεωρείται απίθανο να μειωθεί το 2017.

Tο 2016, σύμφωνα με τους ερευνητές, ήταν η χρονιά των spam προγραμμάτων ransomware, με τον όγκο των spam email να αυξάνεται αγγίζοντας το 58,31% της συνολικής κίνησης των email, μια αύξηση της τάξης του 3,03% σε σύγκριση με το 2015.

Σύμφωνα με την έκθεση της Kaspersky Lab “Spam and phishing in 2016”, περίπου το 20% του συνόλου των spam email στο 4ο τρίμηνο του 2016 διένειμε ransomware Trojans. Ο αριθμός των κακόβουλων προγραμμάτων άρχισε να αυξάνεται το Δεκέμβριο του 2015 και συνέχισε να αυξάνεται κατά κύματα καθ’ όλη την επόμενη χρονιά. Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι οι ΗΠΑ παρέμειναν η μεγαλύτερη πηγή spam (12,08%) του πλανήτη, με τη δεύτερη θέση να καταλαμβάνει το Βιετνάμ (10,32%) και την τρίτη η Ινδία (10,15%).

Στο μεταξύ, η Γερμανία το 2016 βρέθηκε και πάλι στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών, που αποτελούν στόχους κακόβουλων αποστολών email (14,13%). Τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν η Ιαπωνία (7,59%) και η Κίνα (7,32%) αντίστοιχα. Να σημειωθεί ότι και οι δύο βρίσκονταν εκτός των 10 κορυφαίων χωρών το 2015.

Από τα στοιχεία της έκθεσης της Kaspersky Lab για το τοπίο του spam το 2016 προκύπτει, εξάλλου, ότι το 15,29% των μοναδικών χρηστών δέχτηκε επίθεση από phishers, ενώ το μέσο ποσοστό επιθέσεων phishing σε βάρος πελατών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων άγγιξε το 47,48%, από 34,33% το 2015 και 28,74% το 2014. Το Trojan.Win32.Bayrob χρησιμοποιήθηκε για να στείλει spam και να κλέψει προσωπικά δεδομένα, ενώ ήταν η πιο δημοφιλής “οικογένεια” κακόβουλου λογισμικού, που διανεμήθηκε μέσω email.

Αθλητισμός και τρομοκρατία
Τα κορυφαία θέματα των spam μηνυμάτων, για το 2016, ήταν ο αθλητισμός και η τρομοκρατία. Οι phishers, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα μπορούσαν να αφήσουν την ευκαιρία, που παρουσιάστηκε με το πιο πολυσυζητημένο γεγονός της χρονιάς, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία. Δόλια spam αξιοποίησαν και άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, καθώς και τα επικείμενα Παγκόσμια Κύπελλα Ποδοσφαίρου του 2018 και του 2022. Οι spammers έστειλαν ψεύτικες ειδοποιήσεις για νίκη σε λοταρίες σχετικές με αυτά τα γεγονότα. Η λαχειοφόρος αγορά υποτίθεται ότι είχε διοργανωθεί από επίσημο οργανισμό και η διεύθυνση του παραλήπτη είχε επιλεγεί τυχαία ανάμεσα από εκατομμύρια άλλες διευθύνσεις. Αυτό το θέμα χρησιμοποιήθηκε, επίσης, σε κακόβουλα spam.

Το θέμα της τρομοκρατίας, η οποία έχει παραμείνει ένα σημαντικό παγκόσμιο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, ειδικά γύρω από την τεταμένη κατάσταση στη Συρία, αξιοποιήθηκε, επίσης, σε αποστολές spam. Τα πολυάριθμα λεγόμενα “γράμματα από τη Νιγηρία”, αξιοποιώντας το πρόβλημα της τρομοκρατίας και των προσφύγων, στάλθηκαν στους χρήστες για λογαριασμό και εργαζομένων κρατικής οργάνωσης και ιδιωτών. Οι λεπτομέρειες των ιστοριών μπορεί να διαφέρουν, αλλά οι προθέσεις των αποστολέων ήταν οι ίδιες:  να τραβήξουν την προσοχή του παραλήπτη με υποσχέσεις για μεγάλα χρηματικά ποσά και να τους αναγκάσουν να συμμετάσχουν σε μια συνομιλία.

Τα “λύτρα”
Το 2016, καταγράφηκε ένα τεράστιος αριθμός κακόβουλων spam, με τους απόλυτους “ηγέτες” των spam να είναι τα Trojan downloaders, που “κατεβάζουν” ransomware στον υπολογιστή του θύματος. Τα πιο δημοφιλή ήταν τα ομαδικά μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, που αποστέλλονταν με σκοπό να “μολύνουν” τους υπολογιστές των χρηστών με  το Locky encryptor. Ωστόσο, άλλα ransomware, όπως τα Petya, Cryakl και Shade, ήταν, επίσης, διαδεδομένα.

Πηγή: sepe

Πώς να κλείσετε το Facebook που αφήσατε ανοικτό σε ξένο υπολογιστή

Δεν είναι διόλου ασυνήθιστο να κάνει κανείς login στο Facebook από τον υπολογιστή ενός τρίτου και να φύγει χωρίς να κάνει logout. Οι πιο απρόσεκτοι μάλιστα, συναινούν ακόμα και στην αποθήκευση του συνθηματικού τους στον browser ή στην προτροπή «να μείνω συνδεδεμένος» κατά το login.  Αυτό σημαίνει ότι όποιος έχει πρόσβαση στον υπολογιστή αυτό, αποκτά πρόσβαση και στα ιδιαίτερα μηνύματά σας (μέσω Messenger), και φυσικά σε ό,τι δεν έχει αναρτήσει ως δημόσιο, αλλά απευθυνόμενοι σε περιορισμένες ομάδες φίλων ή προσώπων. Ωστόσο, μην πανικοβάλλεστε. Υπάρχει τρόπος να κάνετε logout από απόσταση.

Αφού συνδεθείτε από τον υπολογιστή σας στο Facebook, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις (θα βρείτε τη σχετική επιλογή στην κυρίαρχη μπάρα επιλογών της υπηρεσίας στο επάνω μέρος της σελίδας, κάτω από το βελάκι).

Έπειτα, επιλέξτε Ασφάλεια από τη λίστα στο μενού αριστερά.

Αναζητήστε την ενότητα Από πού έχετε συνδεθεί.

Επιθεωρήστε τις ενεργές συνδέσεις και τερματίστε τη δραστηριότητα στις ανεπιθύμητες. Θα δείτε μια εκτίμηση της θέσης του συστήματος από την οποία έγινε η σύνδεση (με βάση της διεύθυνση IP του μηχανήματος) που μπορεί να αποδειχτεί αόριστη («Αθήνα»). Υπάρχουν όμως άλλα στοιχεία που μαρτυρούν από πού έγινε η σύνδεση, αφού μπορείτε να δείτε την ημερομηνία, την ώρα, τον browser και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος και τη συσκευή που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

Σημειώστε ότι όταν τερματίζετε έτσι μια σύνδεση σε τρίτη συσκευή, ο χρήστης της συσκευής αυτής όταν επιχειρήσει να δει το λογαριασμό σας θα ενημερωθεί ότι έληξε η περίοδος σύνδεσης και θα κληθεί να δώσει τουλάχιστον το συνθηματικό σας.

Μετά απ’αυτό, μπορείτε να ζητήσετε να λαμβάνετε ειδοποίηση όταν συνδέεται οποιοσδήποτε στο λογαριασμό σας από μη αναγνωρισμένη συσκευή ή πρόγραμμα περιήγησης. Επιλέξτε Ασφάλεια, Ειδοποιήσεις Σύνδεσης σε e-mail ή/και κινητό.

Πηγή: tech.in

Πότε έρχονται τα δίκτυα 5G και γιατί θα αλλάξουν τα πάντα

Οι καταιγιστικές αλλαγές που θα φέρει η εμπορική ανάπτυξη του 5G, η νέα γενιά δικτύων κινητών επικοινωνιών, μαζί με το διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of things-ΙοΤ) που θα συνδέσει εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές και όχι μόνον, αλλάζοντας τον τρόπο που ζούμε, βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε σχεδόν παρουσίασης στο Mobile World Congress, που διεξάγεται στη Βαρκελώνη.

Γιατί είναι απαραίτητη η ανάπτυξη και εμπορική εφαρμογή των νέων δικτύων κινητών επικοινωνιών; Πού βρισκόμαστε σήμερα;

Τα αμέσως επόμενα χρόνια και έως το 2022 αναμένεται μια μεγάλη αύξηση των ευρυζωνικών συνδρομών (8 δισ. από 4,3 δισ. στο τέλος του 2016), καθώς και της κίνησης δεδομένων στα δίκτυα κινητών επικοινωνιών, λόγω της ραγδαίας αύξησης των smartphones διεθνώς και της συνεχούς μείωσης του κόστους τους.

Σήμερα, το 50% των δεδομένων που ανταλλάσσονται αφορούν σε αρχεία βίντεο, που έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις μετάδοσης. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να ανέβει ακόμα ψηλότερα, στο 75%, στο άμεσο μέλλον.

Το 5G απευθύνεται, κατά κύριο λόγο, σε διάφορους κλάδους της οικονομίας, και σε διάφορα industries, και θα αποτελέσει τον καταλύτη και τον απαραίτητο «όχημα» για τον ραγδαίο ψηφιακό μετασχηματισμό τους και την ανάπτυξη εντελώς νέων αγορών, επιχειρηματικών μοντέλων, ευκαιριών και κερδών.

Με απλά λόγια, η υλοποίηση του Internet of Things, σε μαζική κλίμακα για τη δημιουργία εντελώς νέων εμπειριών και επιχειρηματικών μοντέλων αποτελεί το επίκεντρο της καλούμενης 4ης βιομηχανικής επανάστασης και της μετάβασης στην ψηφιακή οικονομία.

Δυνατότητες του 5G

Οι επιδόσεις των δικτύων 5G αναμένεται να είναι 10 με 100 φορές ταχύτερα σε σχέση με τα σημερινά δίκτυα, επιτρέποντας την διακίνηση 1000 φορές περισσότερου όγκου δεδομένων, με 5 φορές χαμηλότερη καθυστέρηση δικτύου.

Οι οκτώ κλάδοι που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο από το 5G, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, είναι η αυτοκινητοβιομηχανία, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, η δημόσια ασφάλεια, οι κατασκευαστές υψηλής τεχνολογίας, οι εταιρείες Internet, η υγειονομική περίθαλψη, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, και τα μέσα ενημέρωσης.

Πότε θα εμφανιστεί στην αγορά το 5G

H Αμερική εμφανίζει προβάδισμα αυτήν τη στιγμή, ακολουθούμενη από την Ασία και τελευταία την Ευρώπη. Απόδειξη αυτού του άτυπου «αγώνα» αποτελεί και η πρόσφατη (14 Σεπτεμβρίου 2016) ανακοίνωση του «Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης για το 5G», από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με αυτό, τα πρώτα δίκτυα 5G θα πρέπει να έχουν λανσαριστεί ήδη έως το τέλος του 2018 και πλήρεις εμπορικές υπηρεσίες θα πρέπει να προσφερθούν έως το τέλος του 2020.

Πηγή: Skai

Τηλεμεταφορά μέσω facebook?

Και ενώ η άνοδος του facebook συνεχίζεται, οι δημιουργοί του το πάνε ένα βήμα παραπέρα μιλώντας για τηλεμεταφορά! Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί τα επόμενα 10 χρόνια..

facebook-oculus2-970-80

Η τηλεμεταφορά δεν θα είναι όπως το φαντάζεσαι, μεταφέροντας σε κυριολεκτικά σε ένα άλλο μέρος. Μπορείς όμως με την χρήση της εικονικής πραγματικότητας, να μεταφερθείς σε όποιο μέρος του κόσμου θέλεις (ή -γιατί όχι?- σε ένα παράλληλο σύμπαν)  με το μυαλό και τις αισθήσεις σου.

Ουσιαστικά με τον κατάλληλο εξοπλισμό οι αισθήσεις σου θα παραπλανούνται, νομίζοντας ότι είσαι σε ένα άλλο μέρος, αφήνοντας σε να δημιουργήσεις ότι θέλεις σε 3D.

Για την ώρα, όλα αυτά φαίνονται απίστευτα και μακρινά όμως δεν φαίνεται να απέχουμε πολύ. Αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις του facebook.

Ένα διαφορετικό πληκτρολόγιο έφτασε

Η EmojiWorks λανσάρει επίσημα το πρώτο πληκτρολόγιο που σου δίνει την δυνατότητα να γράφεις με emoticons!

emoji+keyboard+plus+top

Είναι τεχνολογίας Bluetooth και με την χρήση ενός «εναλλακτικού» Shift μπαίνει σε λειτουργία Emoji, όπου μπορείς εύκολα να εισάγεις όποια φατσούλα θέλεις!

Δουλεύει σε Mac OS X, iOS και Windows. Ωστόσο χρειάζεται να εγκαταστήσεις μια σειρά software για να το σετάρεις στην συσκευή σου. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε άλλο υπολογιστή και αν δεν δουλέψει, φυσικά το χρησιμοποιείς σαν κανονικό πληκτρολόγιο.

emojiworks_01Υπάρχουν τρεις εκδόσεις: η απλή με 47 emoticons και κοστίζει περίπου 80$, η Plus έκδοση με 94 emoticons στα 90$ και η Pro έκδοση με 120 emoticons στα 100$.

Μπορείς να προπαραγγείλεις το πληκτρολόγιο αν θέλεις. Επίσημα θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.

Θέλεις τα mail σου να μπορούν να απαντηθούν… μόνα τους?

Θα ήθελες ποτέ το κινητό σου να είναι σε θέση να απαντάει στα mails που δέχεσαι… μόνο του?
Τώρα η Google μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό!

Σύμφωνα λοιπόν με όσα λέγονται, το Gmail σου θα μπορεί να διαβάζει ένα mail που δέχεσαι και να σου προτείνει κάποιες σύντομες απαντήσεις.

Η ιδέα αυτή στηρίζεται στο ότι έτσι θα εξοικονομείς πολύτιμο χρόνο από το να γράψεις κάθε φορά μια νέα απάντηση στο smartphone σου και να την στείλεις. Γι’ αυτό και θα σου προτείνει 3 απαντήσεις κάθε φορά, που πιστεύει ότι ταιριάζουν με την απάντηση που θα έδινες και εσύ ο ίδιος.

SmartReply_A_personal_01-582x1035

Για παράδειγμα, αν κάποιος σε ρωτήσει: »Έχεις κανονίσει τις διακοπές σου?» οι πιθανές απαντήσεις είναι: » Κανένα σχέδιο ακόμα», » Μόλις σου έστειλα τα πλάνα μου» ή «Το σκέφτομαι ακόμα».

Η λειτουργία αυτή θα βασίζεται σε μια τεχνολογία βαθιάς γνώσης, όπως λέγεται που βασίζεται την ανάλυση των απαντήσεων στα mail γενικότερα, αναλύοντας εκατοντάδες χιλιάδες συνομιλίες και μαθαίνοντας να αναγνωρίζει τις πιθανές απαντήσεις. Οι απαντήσεις που θα δίνει όμως θα είναι ιδιαίτερα σύντομες, από 3 έως 6 λέξεις.

Το σύστημα αυτό δεν φτιάχνει απλές κονσερβοποιημένες απαντήσεις αλλά μπορείς να φτιάξει περίπου 20000 διαφορετικές απαντήσεις! Σε πολλές περιπτώσεις θα κατανοεί και κάποια αστεία και θα σου προτείνει την απάντηση «χαχα πολύ αστείο». Επίσης, άλλες κοινές απαντήσεις είναι » Ευχαριστώ» , »Ακούγεται καλό» ή » Τι λες για αύριο?»  Ωστόσο, για την ώρα παρουσιάζονται κάποια μικροπροβλήματα καθώς οι 3 προτεινόμενες απαντήσεις πολλές φορές εμφανίζονται να έχουν παρόμοιο νόημα.

Αυτή η λειτουργία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και φυσικά θα υπάρχουν συνεχείς βελτιώσεις.

Ζώνη που θα φορτίζει τις συσκευές σου

belt-520x245 Όλοι έχουμε καταλάβει ότι η τεχνολογία των wearables θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον. Από smartwatches μέχρι «έξυπνα ρούχα» η τεχνολογία προχωράει τώρα στην ION Belt. Πρόκειται λοιπόν για μια ζώνη που θα μπορεί να φορτίσει την συσκευή σου! Διαθέτει 3000 mAh δύναμη έτοιμη να διοχετευτεί κάθε στιγμή στην συσκευή σου. Επιπλέον, έχει μια θύρα  USB, όποτε θα μπορείς να φορτίσεις οποιαδήποτε συσκευή θέλεις έχοντας το καλώδιο σου. Επίσης, μέσω της ειδικής ένδειξης LED που έχει μπορείς να δεις πόση ενέργεια έχει ακόμα. Ion-Belt-2 Αν η μόδα της ζώνης σου φαίνεται ξεπερασμένη, ξανασκέψου το.. Η συγκεκριμένη φαίνεται πολύ στιλάτη και είναι φυσικά δερμάτινη και ανθεκτική στις φθορές. Για την ώρα, η ζώνη αυτή δεν έχει προχωρήσει σε μαζική παραγωγή μια και δοκιμάζεται σαν ιδέα στις ΗΠΑ.

Ξέχασες το μοτίβο του smartphone σου? Υπάρχει λύση!

images (1)Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο να ξεχάσεις το συνθηματικό κλειδώματος του κινητού σου, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις την συσκευή σου.

Δες εδώ 3 εύκολους τρόπους για να λύσεις το πρόβλημα σου.

Χρησιμοποίησε το Android Device Manager

 1. Μπες στην διεύθυνση: www.google.com/android/devicemanager
 2. Πάτησε το πλήκτρο « Lock»
 3. Όταν σε συνδέσει στο λογαριασμό σου, βάλε ένα νέο συνθηματικό, που θα αντικαταστήσει το παλιό που ξέχασες
 4. Συμπλήρωσε το νέο κωδικό δυο φορές για επιβεβαίωση και πατήστε το Lock ξανά
 5. Μέσα στα επόμενα 5 λεπτά, οι ρυθμίσεις σου θα έχουν καταχωρηθεί.

  Χρησιμοποίησε τη λειτουργία «Forgot Pattern»

  images

 • Αν η συσκευή σου είναι Android 4.4, μπορείς εύκολα να χρησιμοποιήσεις αυτή την λειτουργία
 • Βάζοντας 5 φορές το μοτίβο σου και όντας αποτυχημένες οι προσπάθειες σου, σου βγάζει ένα μήνυμα «Δοκιμάστε πάλι σε 30 δευτερόλεπτα»
 • Στο κάτω τμήμα της οθόνης, πάτησε εκεί που λέει «Forgot Pattern»
 • Εκεί βάλε τα στοιχεία του Google λογαριασμού σου και η Google θα σου στείλει ένα email με το σχέδιο που είχες για συνθηματικό ή σου δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις καινούργιο κωδικό.

  Κάνε «Ολική Επαναφορά»  στη συσκευή σου

  ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε αυτή την περίπτωση, θα χάσεις όλα τα δεδομένα σου. Αν δεν σε ενδιαφέρει ή έχεις αντίγραφα ασφαλείας, προχώρησε την διαδικασία. Να θυμάσαι ωστόσο, ότι η διαδικασία διαφέρει ελαφρά από συσκευή σε συσκευή.

  android-galaxy-nexus-fastboot

 • Απενεργοποίησε εντελώς τη συσκευή σου
 • Όταν η οθόνη σβήσει πάτα και κράτα τα πλήκτρα volume+ & power ταυτόχρονα για να εμφανιστεί το Android bootloader
 • Συνέχισε πατώντας το πλήκτρο volume- δύο φορές για να επιλέξεις την εντολή «Recovery mode» και πάτα το πλήκτρο power για επιβεβαίωση
 • Μετά πάτα το πλήκτρο power πάλι και μετά το volume+ και η συσκευή θα εισέλθει σε λειτουργία ολικής επαναφοράς
 • Από εκεί διάλεξε με τα πλήκτρα volume την εντολή «Wipe data/factory reset»  και με το πλήκτρο power επιβεβαίωσε την
 • Όταν τελειώσει η διαδικασία επιλέξτε το «Reboot system now» και ξεκινάς τα πάντα από την αρχή.

Iphone 7: έρχονται αλλαγές

Η έντονη φημολογία έχει ήδη ξεκινήσει για το Iphone 7, ακόμα και αν προβλέπεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτεμβρίου του 2016!

x240-QDR

Ο σχεδιασμός του αναμένεται να είναι εντελώς διαφορετικός! Η πιο μεγάλη αλλαγή θα είναι η απουσία του κεντρικού πλήκτρου και φυσικά η μεγαλύτερη οθόνη που θα αγγίζει τις 5 ίντσες.

H άλλη φήμη που κυκλοφορεί για το νέο iPhone 7 είναι ότι θα έχει κρύσταλλο ζαφειριού ως επικάλυψη της οθόνης ,άρα η οθόνη θα είναι ανθεκτική σε γρατσουνιές. Πιθανολογείται ότι η οθόνη του θα είναι και αδιάβροχη.

Ήδη, οι οπαδοί της Apple φαίνονται να ανυπομονούν για το νέο μοντέλο, ενώ καθημερινά όλο και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό διαρρέουν.